Nieuws

De beste manieren om voor je huis te zorgen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Lorem Ipsum niet zomaar willekeurige tekst. Het heeft wortels in een stuk van de klassieke Latijnse literatuur van 45 v.Chr., Waardoor het meer dan 2000 jaar oud is. Richard McClintock, een Latijnse professor aan het Hampden-Sydney College in Virginia, zocht een van de meer obscure Latijnse woorden op.

consectetur, uit een passage van Lorem Ipsum, en door de citaten van het woord gaan in de klassieke literatuur, ontdekte de onbetwistbare bron. Lorem Ipsum komt uit de delen 1.10.32 en 1.10.33 van “de Finibus Bonorum et Malorum” (Cijfers over goed en kwaad) door Cicero, geschreven in 45 v.Chr. Dit boek is een verhandeling over de ethische theorie, zeer populair tijdens de Renaissance. De eerste regel van Lorem Ipsum, “Lorem ipsum dolor sit amet ..”, komt van een regel in paragraaf 1.10.32.

Het standaardblok van Lorem Ipsum dat sinds de jaren 1500 is gebruikt, is hieronder weergegeven voor geïnteresseerden. Secties 1.10.32 en 1.10.33 van “de Finibus Bonorum et Malorum” door Cicero zijn ook gereproduceerd in hun exacte oorspronkelijke vorm, vergezeld van Engelse versies uit de vertaling uit 1914 door H. Rackham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*